ZHINENG  CHIKUNG

Egészség – Harmónia – Önfejlesztés

Az alapító

Dankó Ferenc
Dankó Ferenc Zhineng Chikung oktatóChikung tanár
Okleveles természetgyógyász
Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta
Önvédelem oktató, Eskrima mester
2x Európa bajnok, 7x világbajnok
Középiskolai nyelvtanár
+36-70/ 459-07-63, chikungdebrecen@gmail.com

1994-ben, még a gimnáziumban, 16 éves koromban kezdtem el foglalkozni Chikunggal és különböző energetikai, ezoterikus és spirituális módszerekkel. Eleinte mozgásos, egészségmegőrző stílusokat tanultam (Nyolc Brokáttekercs több változatát, Ülő gyakorlatokat, Da Mo mozdulatsorokat, Waitankung, Chi gyógyítás, Chikung Meditációk), majd megismerkedtem a Csung Jüan Csikunggal, melynek három szintjét végeztem el.

2002-ben szereztem meg természetgyógyászi képesítésemet kitűnő eredménnyel, az Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta bizonyítványt. 2006-ban alapítottam a „Chi Kung Debrecen Önfejlesztő Iskolát”, mely az első Chikung iskola volt Kelet-Magyarországon. Eleinte hétvégi tanfolyamokat tartottam, de később a chikungozók kérésére rendszeres foglalkozásokat is beindítottam. Sőt, egyedülállóan az országban, gyerekeknek is elkezdtem tanítani a Chikungot, aminek a tananyagát fejlesztőpedagógus segítségével állítottam össze. Érdekes, hogy a gyerekek szinte azonnal ráéreznek az energiára.

2007-ben találkoztam Tótisz András mesterrel, aki elhozta hazánkba a Zhineng Chikung rendszerét. Tanítványaitól, illetve olyan emberektől, akiket a Zhineng Chikunggal gyógyított meg, hallottam magukról a foglalkozásokról. Bár már képzett gyakorló, sőt már oktató is voltam, mégis az első tapasztalataim a Zhineng Chikungban lenyűgöztek. Igazán jó Chikung stílusokat gyakoroltam addig is, és sok eredményt, fejlődést értem el, mégis el kellett ismernem, hogy a Zhineng ereje mindet felülmúlja. Azóta csak a Zhineng technikáit gyakorlom. Nem azért mert az addigi technikák nem lennének jók, hanem azért, mert a Zhineng Chikung módszerei sokkal hatékonyabbak, és nem szorulnak kiegészítésre.

2008 szeptemberétől kezdtem el oktatni a Zhineng Chikungot először a rendszeres foglalkozásokon, később pedig már hétvégi tanfolyamokon. Ez idő alatt folyamatosan jártam Tótisz András mester foglalkozásaira, továbbképzéseire, illetve többször meg is hívtam Debrecenbe, hogy tanfolyamot tartson a debreceni chikungozóknak.

2009-2010-ben meghívásra a Debreceni Klinikák Onkológia Tanszékén is tartottam Zhineng Chikung foglalkozásokat, aminek igazán komoly eredményei születtek. Például a gyakorlóknak nagy segítséget jelentett a rendszeres chikungozás a rehabilitációban, vagy a kemoterápiák mellékhatásainak csökkentésében.

2011-ben vezettem be a szintek szerinti képzést. Mindez nem azt jelentette, hogy új rendszert csináltam, hanem csak annyit, hogy figyelembe véve a mai ember életvitelét, egy ilyen képzési rendszert találtam a legmegfelelőbbnek. Így mindenki a saját tempójának és életvitelének megfelelően haladhat a Zhineng Chikung tudományában, továbbá biztosítva van a magas szintű képzés. (Erről bővebben itt olvashatsz!)

2013-ban sikerült felvennem a kapcsolatot a legmagasabb szintű Zhineng mesterek csoportjával, a Harmoniuos Big Family-val. Bécsben több továbbképzésen is részt vettem, melyeket Wei Mester és Xi Mester tartottak. Mindez egy újabb inspirációt adott mind nekem, mind a „Chi Kung Debrecen Önfejlesztő Iskolának”.

2014-ben sikerült meghívnom Xi mestert Debrecenbe, és egy fantasztikus továbbképzést tartott. Még ugyanebben az évben az iskolám nevét átkereszteltem „Zhineng Chikung Debrecen Önfejlesztő Iskolára”, azzal a céllal, hogy egyértelműen megkülönböztethető legyen minden más hazai Chikung csoporttól, és a neve is mutassa azt a rendszert, melyet gyakorlunk.

2015 tavaszán ismét hazánkban tartott workshopot Xi mester, és innentől kezdve minden évben meghívok Zhineng Chikung mestereket hazánkba, hogy „első kézből” és hitelesen tanuljunk, fejlesszük magunkat. 2015 nyarán részt vettem egy egyhónapos Zhineng Chikung továbbképzésen Kínában, ahol Xi mester és Tao mester tanítottak. Mindez arra inspirál, hogy a jövőben folytassam a megkezdett utat, és minél többször utazhassak Kínába képzésekre, melyekre remélem tanítványaim is elkísérnek.

Polgári foglalkozásomat tekintve középiskolai nyelvtanárként végeztem Szegeden. A Zhineng Chikung mellett még önvédelmet, Eskrimát is oktatok (Eskrima – A XXI. század leghatékonyabb eszközös és pusztakezes önvédelmi rendszere), és 2x Európa bajnok, 6x Világbajnok vagyok. Tanítványaim között már több hazai, nemzetközi, sőt, világbajnok is található. Bővebben az Eskrimáról a www.eskrimahungary.hu honlapon lehet tájékozódni.

Legnagyobb elismerés számomra, hogy sokan a tőlem tanult Zhineng Chikung módszerek segítségével tették jobbá életüket, illetve oldották meg problémáikat, sőt komoly betegségekből képesek voltak kigyógyulni. Folyamatosan képzem magam, és rendszeresen gyakorlok.

Dankó Ferenc aktuális tanfolyamairól ide kattintva tájékozódhatsz.

Mesterekkel

Lightbox Slider Powered By Weblizar