ZHINENG  CHIKUNG

Egészség – Harmónia – Önfejlesztés

Zhineng Taiji

Manapság sokan hallottak a kínai harcművészetek legendás Tai Qi Quan technikáiról, vagy éppen a tv-ben látták, hogy a kínai parkokban az emberek lassú és szép mozdulatokat végeznek. Vajon mi áll a mozdulatok hátterében? A legendás mesterek a Belső Taiji gyakorlatainak köszönhették képességeiket. Ezeket titokban tartották, és nyíltan csak dr. Pang Ming mester kezdte el oktatni. Ez a Zhineng Taiji.

A Zhineng Taiji a Zhineng Chikung szerves része, amolyan rendszer a rendszerben. Legfőbb gyakorlatai a Taiji Labda gyakorlatsorok, a Nyújtott Lábú Ülő Meditáció és a 8 Alapgyakorlat, de ezek mellett van még sok kiegészítő technika. Ugyanúgy a Zhineng Chikung alapelveire támaszkodik, a különbség csak a gyakorlás módszerében van. Minden gyakorlat és elmélet nagyon hatékony az öngyógyításra és a különleges képességek kifejlesztésére.

A Zhineng Taiji gyakorlatai sokkal mozgásosabbak, és fontos a test képességeinek felerősítése, a belső erő megerősítése. Kicsit nehezebbek a gyakorlatai, de cserébe sokkal látványosabbak. Szintén kiválóan gyógyít minden betegséget, viszont sokkal tudatosabban kell használnunk az energiákat. Nagy hangsúlyt fektet a Chi belülre koncentrálására, a különböző belső kapuk megnyitására, a test megfiatalítására és a koncentráció fejlesztésére.

– Kiválóan fejleszti az elme koncentrálását és a tudatos létezést.
– Hatékonyan gyógyít, és az egészséget egy magasabb szintre emeli.
– Belső energiáinkat növeli, és megtanítja koncentráltan felhasználni.
– Mozgásos meditációként, vagy akár gyógytornaként is be tudjuk építeni mindennapjainkba.
– Harcművészeknek vagy sportolóknak testi és szellemi képességeiket eredményesen növeli.

Aktuális tanfolyamokat a Kezdőlapon találod.

Általános információk a tanfolyamokról:
– Polifoam, könnyed ruházat, és folyadék szükségesek
– Írott tananyagot kap minden résztvevő, de azért hozz magaddal tollat, mert jegyzetelni is érdemes
– Ha van valamilyen betegséged, kérlek, jelezd előre!

Várunk sok szeretettel Zhineng Chikungozni & Taijizni!